Heemtuin

Wind in de wilgen is langzaam uitgegroeid van een heemtuin met landschapselementen tot een parkachtige tuin in landschapsstijl.

Heemtuin

Kopje koffie

In de koffie- en theeschenkerij kunnen bezoekers onder de druiven in de serre of in de schaduw van de fruitbomen op het terras een lunch of high tea gebruiken.

Met iets erbij…

Voor het gebak dat we maken voor de gasten van de koffie- en theeschenkerij, gebruiken we zoveel mogelijk fruit uit eigen tuin.

De groei

De tuin is nu een prettige mengeling tussen aangelegde elementen en spontane natuurlijke ontwikkeling. Nieuwe soorten worden éénmaal aangeplant en zullen zichzelf uitzaaien en verjongen. Bijvoorbeeld de slanke sleutelbloem; na 17 jaar bloeien er meer dan duizend exemplaren.

Heemtuin

Afwisseling

In de tuin zijn alle landschapsstijlelementen aanwezig: rivierloopjes, heuvels, weides en boomgaarden. Alles in een notendop; de tuin is ruim een hectare groot.

De tuin is gemaakte natuur waarin zich spontaan allerlei dieren en planten vestigen. Hoe meer verschillende milieus, hoe meer variatie in flora en fauna. Iedereen die de tuin bewandelt, komt met zijn eigen ervaring terug.

Verrassing

Mensen die Wind in de wilgen voor het eerst bezoeken, maar ook vaste bezoekers, zijn heel verrast om deze unieke tuin in Flevoland aan te treffen en te zien groeien. Zie uitgebreide informatie in het menu.

Heemtuin

 

Vrijwilligers gevraagd!

Vindt u het leuk om te tuinieren en te klussen? Wij kunnen altijd extra handen gebruiken!

Inlichtingen bij Wim Bruinekool. Tel. 0320 281073. Email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.