Begin krulziekte bestrijding feb, maart 2022.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit jaar enkel bestrijding met waterglas/zwavel mengsel. Recept: 160 gram waterglas 850 gram water en 7 gram spuitzwavel. Eerst zwavel in water oplossen en daarna pas waterglas toevoegen. Goed schudden!.

December 2021 verliep zacht met enkel rond de kerst lekker koud winterweer daarna zeer zacht. Afgelopen januari 2022 ook zacht maar dat kwam vooral door de eerste dagen van januari. Daarna vrij droog en normale temperaturen van rond de 6 graden. Eind deze maand temperaturen rond de 10 graden.

Op 30 januari ontdekte ik de eerste rassen met lente kriebels, maar veel van de rassen doet, zo te zien, nog niet meer nog niet mee. Heb besloten om nog niet te behandelen. Achteraf gezien niet slim. Enkel de 2 met kriebels wil ik zodra het kan behandelen. Dat is bij mij een probleempje: 120 rassen met allemaal wat verschillende uitloop tijden. De weersverwachting is aanhoudend zacht en regenachtig, vindt dan maar eens een droge dag, en een droge dag heb je echt nodig. Want de spuitvloeistof moet kunnen drogen.

Vandaag, 2 febr, toch de vroege uitlopers behandeld met zwavelwaterglas. De komende dagen wisselvallige verwachting met temp tussen de 8 a 10 graden. Vanaf maandag waarschijnlijk overgang naar een droger weertype. Dus dan kan ik gelijk de rest gaan behandelen.

Op 7 februari alles behandeld, one size fits all. De eerste ronde.

De tweede ronde op 23 februari. Waarom denk ik toch steeds aan meneer cactus?

De derde ronde?? Het is aanhoudend droog weer in lelystad. Nog een keer? Besluit om ook de derde ronde te doen op 10 en 11 maart. En een deel bespuit ik ook nog een vierde maal 10 dagen later.

En dan nu afwachten tot april/mei. De weersverwachting is aanhoudend droog in lelystad. Op 17 maart komen de vroegbloeier in bloei. Da’s wel erg vroeg. En dat wordt dus veel bidden op een bed met violen.

Bidden hielp niet, tijdens volle bloei hier nog flinke nachtvorst

Flinke aantasting krulziekte. Zie geen verschil tussen bomen die 3 of 4x zijn bespoten.

Wordt vervolgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *